Filmkészítés steampunk módra

Te vagy a legőrültebb filmes?

Bizonyítsd! ;)

A Krak'n Town összefogja River Town kalózait, ex-kannibálvadászait és renegátjait, ellenállóit, hogy együtt lépjünk fel az ICON katonái ellen. 

Éppen ezért, minden kitűnni vágyó, kreativitását villogtatni kívánó ellenállónak lehetőséget biztosítunk, hogy mini steampunk filmsorozatot készítsen a 300 000 karakteres - a Krak'n Town steampunk sztori hátterét képező - regény alapján

River Town legelhivatottabb videóforgató stábját keressük

Jelentkezés a pályázatra: küldd el jelentkezési szándékod a palyazat@krakn.hu címre, válaszként megküldjük regényünk egy részletét. Utána kérjük, hogy rövid Youtube videóban mondd el nekünk, hogy milyen látványvilágú, milyen sztorijú kisvideókra gondoltál. A cél, hogy elkészüljön egy 10 részes folytatólagos, steampunk videósorozat, melynek helyszínét a Krak'n Town adja, de a szerepléstől sem riadunk vissza ;)

Nyeremény: ??? ezt ki kell tölteni

Részletes leírás:

Átalakul a gasztronómia, de mögötte található ismeretek és a fogyasztók számára is szükséges tudásanyag csak nehézkes utánajárással elszórtan lelhető fel magyar nyelven. Pedig Magyarországon is ezrek lelnek kikapcsolódást egy 12-18 órán keresztült alacsony hőfokon füstölt BBQ hús elkészítésében, vagy egy teljes napon át tartó saját sör főzésében tulajdon konyhájukban.

 

Az idevezető motiváció pedig tetten érhető a városokban sokasodó kézműves étel és italok koncepciójára épített vendéglátók formájában, melyek elsődleges közönsége az az Y generáció, aki személyiségfejlődést él meg bármilyen eszköz, fogyasztási termék előállítása során, melyet önmaga által valós térben végez el. Ez sikerélményt, természettudatot biztosít. Nem mellékes, hogy az italgasztronómiai tájékozottság csökkenti az addiktív alkoholfogyasztás arányát, tudatos minőségalapú viselkedés alakul ki, mely pozitív hatással van az egészségre. Önmagában preventív tulajdonsággal bír, hogy az olcsó termékek előállíthatóságát biztosító enzimek és erjedésgyorsítók jelenlétével, valamint élettani hatásával kapcsolatban felkészülté válik. Célunk, hogy közérthető formában adjuk át legalább az alapvető tudásanyagot széles közönség számára, szórakoztató formában.

 

2018-tól különösen nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a kreatív művészeti ágak bevonásába a közösségi életünkbe. Különösképpen gondolunk a filmekre és fényképészetre, mely könnyen megragadható és befogadható, ugyanakkor felületre van szükség a megértéséhez. Részesei lehettünk az Irinyi című magyar rövidfilm munkálatainak, mely azt a meggyőződést adta, hogy elengedhetetlen a mozgókép a hatékony ismeretterjesztéshez.

 

Regényünk egy pozitív példa a civil szervezetek kreatív kommunikációjára, mely hatékonyan tud szélesebb rétegeket is megszólítani, de tényszerűen beszélni kell arról az üvegkalitkáról, ami a tartalomfogyasztás jelenében kialakult. Könyvet kevesen olvasnak szórakozásként. A 18-35 év közötti fiatalok szűk köre maradt meg ennél a műfajnál. Hatékonyan akár a már meglévő tartalmainkat rövid filmekből (5-8 perces) összeállított sorozat keretében tudjuk.

 

Minőségi YouTube sorozatot gyártani nehéz, sokrétű feladatot tesz szükségessé (forgatókönyvírás, rendezés, díszletépítés, operatőri munka, narráció, színészi tevékenység, vágás, zenei szerkesztés, animációk-effektetek). Ellenben nincs más üzenethordozó, ami ilyen könnyen tud több százezres tömegeket elérni, mert sokkal nagyobb az igény a videókra, mint ahogy azok a készülnek.

 

Meggyőződésünk, hogy egy márka számára jelenleg a legnagyobb potenciál abban van, ha rendszeres időközönként tud érdekes tartalmakat megfilmesítve publikálni. Ezek szándékaink szerint vitaindító jellegűek, csoporton belül párbeszédet indítanak, mely egy nagyon széles merítésű közösség sok tagját késztetheti aktív részvételre. Témánk pedig adott, regényünkben olyan adoptálható történetrészletek szerepelnek, mely alkalmas erre.

 

Pezsgő virtuális térbe kell sugározni a tartalmat, mert így kreatív impulzusokat kapunk, a cselekvőképesség hatására új önkénteseket is be tudunk vonni, akik érzik magunkban, hogy hozzá tudnak szólni munkánkhoz, akár egyes kulcskompetenciáik megosztásával szervezeti céljaink hatékonyabb elérést is biztosítják. Több hazai videoblogger példája is mutatja, hogy az eredeti üzenetekkel prosperáló tartalomgyártók képesek közösségitalálkozókat szervezni, rendszeres klub programjaik mellett egész grandiózus tömegek megmozgatását elérni. A közösség ereje pedig újabb tagokat és önkénteseket tud bevonzani egyesületünkbe. 

Kérdésed van? Keress minket a Facebookon!